Mieke Boots

Het ondernemersbloed stroomt al van jongs af aan door Mieke (1980) haar aderen. Als dochter uit een ondernemersgezin en –familie heeft ze het ondernemerschap van huis uit meegekregen. Ze heeft van jongs af aan meegeholpen in het bedrijf van haar ouders, een bloembollen export bedrijf. Dit heeft haar inzicht gegeven in de verschillende werkprocessen, van de werkvloer tot en met de administratie.
In 2011 begon het ondernemerschap bij Mieke te kriebelen en heeft ze plannen gemaakt om een eigen PR bureau op te zetten. Na veel ervaring te hebben opgedaan aan zowel bureau- als klantzijde heeft ze de stap durven zetten naar een eigen onderneming.

Na de middelbare school studeerde Mieke marketing met als afstudeerrichting internationaal management. Hiervoor is zij aan het einde van haar studie, voor de afstudeeropdracht, naar Florida (USA) gegaan. Vervolgens heeft ze studie Beleid, Communicatie en Organisatie gedaan op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op 23-jarige leeftijd heeft zij haar bul behaald.

Na een reis te hebben gemaakt naar Nieuw-Zeeland heeft zij werkervaring opgedaan bij een reclame en PR bureau en het Westfriesgasthuis. Klik hier om al haar werkervaring te zien.

40MM
Van 2004 tot en met 2012 was Mieke bestuurslid en een paar jaar secretaris bij de organisatie van de 40MM. De 40MM is een sponsorwandeltocht van 40 kilometer door Venhuizen en omliggende dorpen. Jaarlijks lopen rond de 1.800 wandelaars mee en zij halen bijna € 150.000,- op. Dit sponsorgeld wordt overgemaakt naar zo’n 180 kleinschalige projecten in de Derde Wereld. De 40MM is in 1973 voor het eerst gelopen en al jaren een begrip in West-Friesland. De sponsorwandeltocht staat bekend als de gezelligste wandeling in West-Friesland en kent vele vaste lopers.

Reizen
Na de studie aan de VU is Mieke na het avontuur in de Verenigde Staten voor het eerst op rondreis geweest, zeven weken Nieuw Zeeland. Daarna volgden nog enkele verre reizen naar Australië, Tanzania, Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Chili. Reizen zijn een bron van inspiratie voor Mieke en ze vindt het leuk om andere landen en culturen te ontdekken.

Ga  eens per jaar naar een plaats waar je nog nooit bent geweest. – Dalai Lama